Call for Nominations for the African Human Rights Defenders Shield Awards

January 11, 2019

The Pan-African Human Rights Defenders Network has re-opened nominations for the 3rd edition of the African Human Rights Defenders Shield Awards. The award will honor exceptional individuals who have contributed to changes in their community by peacefully promoting and protecting human rights. See: http://www.trueheroesfilms.org/thedigest/awards/african-human-rights-defenders-shield-awards.

Six awards will be presented:

– Pan-African Shield Award (Overall);
– East and Horn of Africa Shield Award;
– West African Shield Award;
– Southern Africa Shield Award;
– Central Africa Shield Award;
– Northern Africa Shield Award.

To make a nomination please fill out one of the online forms below. Nominations will be open until 15 March 2019. Both individuals and organizations are eligible for the award. Nominations made during the previous nomination period (June to September 2018) are still valid and will be automatically taken into consideration for the 3rd edition of the Awards without need to re-apply. The awards will be presented to the winners at the margins of the African Commission on Human and Peoples’ Rights 64th Ordinary Session 2019.

English | French | Portuguese

PS Note that the name of the awards has changed by adding the word “shield” (see also: https://humanrightsdefenders.blog/2014/09/04/call-for-nominations-2014-african-human-rights-defenders-awards/)

https://africandefenders.org/hrd-award/

 

___

2 Responses to “Call for Nominations for the African Human Rights Defenders Shield Awards”

 1. Sophie de Graaf Says:

  Beste Hans,

  Mijn naam is Sophie en ik werk bij Lawyers for Lawyers. Wij hebben in het verleden via Adrie van de Streek contact gehad en naar aanleiding daarvan heb ik me ook aangemeld voor jouw mensenrechtenverdedigers blog. Bij Lawyers for Lawyers maken wij nog altijd dankbaar gebruik van de informatie die we via jou blog ontvangen.

  Lawyers for Lawyers zal in mei 2019 weer de Lawyers for Lawyers Award uitreiken aan een advocaat die zich op uitzonderlijke wijze heeft ingespannen voor mensenrechten en de rechtstaat en die in connectie met zijn/haar werk bijvoorbeeld bedreigd wordt. Er kan genomineerd worden voor de prijs tot 1 maart. Meer informatie is te vinden op onze website: https://lawyersforlawyers.org/nominate-now-for-the-l4l-award-2019/

  Wij zouden het enorm op prijs stellen als je hier in de blog aandacht aan zou kunnen besteden. Is dat mogelijk?

  Hartelijke groet, Sophie

  LAWYERS FOR LAWYERS Sophie de Graaf

  @: mailto: S.deGraaf@lawyersforlawyers.nl FB: ________________________________________


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: